Дома Твој готвач Рецепт за чоколадна торта без јајца

Рецепт за чоколадна торта без јајца

881
0

Фантастично задоволство што се подготвува брзо.

Состојки:

бисквит:

-3 јогурт чаши (3×180 g)

– 300 гр брашно

– 250 гр шеќер

– 120 мл масло

– 25 гр какао

– 2 лажички сода бикарбона

– путер за премачкување на листот

Замрзнување:

– 150 гр путер

– 150 гр чоколадо за готвење

– 120 гр шеќер

– 120 мл млеко

Подготовка:

Две до три минути измешајте ги со миксер јогуртот, брашното, шеќерот, маслото, какаото и содата бикарбона.

Смесата истурете ја во тавче премачкано со путер и печете во рерна загреана на 200 степени околу 20 минути.

Потоа направете ја глазурата.

Растопете го путерот, извадете го од чинијата и измешајте го чоколадото искршено на коцки и млекото. Мешајте додека не добиете мазна смеса.

Изладете ја тортата и покријте ја со чоколадна глазура.

Послужете го колачот со шлаг, а по желба можете да го послужите и со бобинки.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име