Дома Uncategorized @mk Најдобар рецепт за банана леб до сега

Најдобар рецепт за банана леб до сега

2011
0

Повеќето рецепти за банана леб бараат двојно повеќе путер од она што го користиме, но за да го одржиме лебот влажен и богат и да има интензивен вкус на истоименото овошје, со путерот се додава повеќе банани и малку од нашиот омилен грчки јогурт. Ова не е појадок на шампиони, туку е поздрава алтернатива од други банана леб рецепти.

Парче од ова ќе ве почести добро за време на појадокот и сепак ќе ви ги обезбеди хранливите состојки од банана што другите рецепти од банана леб имаат тенденција да ги потопуваат со премногу калорични состојки. Уште подобро, направете го за десерт. Послужете го со малку шлаг за вистинско уживање.

Состојки:
4 многу зрели банани, излупени и испасирани (околу 2 чаши)
1⁄2 чаша грчки јогурт
4 лажици путер, стопен
2 големи јајца
1 лажиче ванила
2 чаши брашно
3⁄4 чаша шеќер
1⁄2 шолја потпечени ореви, крупно сецкани
1 лажичка сода бикарбона
1 лажичка прашок за пециво
1⁄2 лажичка мелен цимет
1⁄2 лажичка сол

Подготовка:
Загрејте ја рерната на 200°F. Намачкајте со путер тавче за леб од 9″ x 5″ x 3″.
Комбинирајте ги бананите, јогуртот, путерот, јајцата и ванилата во голем сад за матење, мешајќи да се соединат. Во посебен сад измешајте ги брашното, шеќерот, оревите, сода бикарбоната, прашокот за пециво, циметот и солта. Нежно преклопете ги сувите состојки во влажната смеса од банана и мешајте додека целосно не се вклопат.
Истурете го тестото во подготвената тава.
Печете на ниска решетка околу 50 минути, додека чепкалка за заби вметната во центарот на лебот не излезе чиста. Оставете да се излади 5 минути во тавата.
Јадете го топол или на собна температура.

Извор:eatthis

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име