Препуштете се на овие колачиња со суво грозје со овесна каша без да се грижите за внесените калории. Овесот е фантастичен извор на цели зрна, и треба да ги сочинува најмалку половина од житарките што ги јадете. Тие имаат малку масноти помагаат во намалување на нивото на лош холестерол, што е важно за здравјето на срцето.СОСТОЈКИ 2 средни банани 2 чаши овес 1/2 чаша суво грозје 1 суп.лажици цимет 1/3 чаша кокосово маслоПОСТАПКА1 Ставете 1 чаша овес во сецко или блендер и убаво иситнете го.2 Во друг сад за мешање, испасирајте ги бананите додека не добиете пире . Додадете ги ииситнетиот овес, преостанатиот овес, сувото грозје, циметот и кокосовото масло.3 Измешајте и формирајте топчиња, по околу 50 грама спласнете ги и ставете ги на хартија за печење.4 Загрејте ја рерната на 250 степени целзиусови и печете 10-13 минути.Време за подготовка 20 минути