Дома Твој готвач Трик со кој печениот компир станува неодоливо крцкав…

Трик со кој печениот компир станува неодоливо крцкав…

950
0



Сочен внатре, крцкав компир однадвор од рерна се одличен прилог за месо, но и самостојна закуска …

Неколку лажици палента се доволни за совршен печен компир, а за да биде уште повкусен, играјте со зачини како слатка или лута мелена пиперка, оригано, лук или кромид во прав. Послужете ги компирите со месо, риба или јадете го наместо грицки.

Состојки за печен компир:

500 гр компири
3 лажици палента
2 лажички мелен пипер
сол
масло

зачини по вкус

Подготовка:

  1. Измијте ги компирите, излупете ги и исечете ги на четвртини и исушете ги со кујнска хартија.
  2. Во сад измешајте палента, сол, бибер, мелен пипер и зачини, па превртете ги компирите и ставете ги во намастен плех.
  3. Печете компири во загреана рерна на 200 ° C околу 45 минути, или додека не станат крцкави, пишува eatthis.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име