ТОРТА со 5 СОСТОЈКИ: 2 филови помеѓу крцкавиот бисквит, а подготовката е многу едноставна
СОСТОЈКИ:
300 мл слатка павлака
250 гр кондензирано млеко
10 гр ванилин шеќер
100 гр. чоколадо
бисквити
ПОДГОТОВКА
Изматете ја слатката павлака, па додајте ванилин шеќер и кондензирано млеко. Соединете со миксер. Поделете го кремот на два дела во едниот додадете го растопеното чоколадо. Имате два крема еден бел еден кафен. Во калап кој претходно сте го подмачкале со масло, па обложено со хартија за печење наредете ги бисквитите на дното. Премачкајте со белиот крем. Ставете го калапот во фрижидер 15 мин. Потоа премачкајте го кафениот крем и наредете уште еден ред бисквити.
Ставете во замрзнувач околу 4-5 часа.