Вкусно слатко, подготвено за 15 минути. Ништо не се пече и се топи во уста.
Состојки:
250 гр мелени интегрални бисквити
100 гр маргарин
400 гр чоколадо за готвење
200 гр крем сирење
100 гр бело чоколадо
400 мл слатка павлака.
Подготовка:
Во тавче растопете го маргаринот и додадете ги мелените бисквити и измешајте. Месете ја смесата со рака додека не се соедини, па премачкајте ја во кружен калап обложен со пластична фолија.
Чоколадото искршете го и оставете го да се растопи. Додадете слатка павлака и измешајте. Кога
чоколадото ќе се растопи, тргнете го од оган, додадете го крем сирењето и мешајте додека смесата не се соедини. Префрлете го во сад за матење и матете со миксер додека не стане пенеста, па прелијте со кората од бисквитот и оставете да се излади и стегне.
Белата чоколада искршете ја и растопете ја со малку масло, па прелијте ја врз колачот. Вратете го во фрижидер добро да се излади. По желба украсете со малку кокос, или рендано бело или темно чоколадо.