Слаткиот ориз со цимет и јаболка е идеален есенски десерт
Кремаст и сладок ориз со цимет и јаболка , може да се сервира за појадок или како десерт. Ова е забавен начин да ги користите есенските плодови, како јаболката!
Јадењето може да се сервира топло или ладно, во зависност од вкусот. Овој рецепт е прилично едноставен и дефинитивно ќе сакате да го пробате денес.
Состојки:
2 чаши варен бел ориз
3 чаши кравјо или растително млеко (по избор)
1/2 чаша шеќер
2 чаши излупени и исечкани јаболка
1 лажичка цимет
1 лажичка ванила
Подготовка:
Во тенџере ставете ориз, млеко, шеќер и јаболка. Мешајте додека смесата не почне нежно да врие. Намалете ја топлината на минимум и варете, често мешајќи, околу 30 минути. Тргнете го од оган и измешајте цимет и ванила. Лажица во чинии за сервирање и посипете со дополнителен цимет.