Се прави за 5 минути, а повкусна нема да најдете: СЛАДОЛЕД ТОРТА со колачиња и најкремаст фил
Лесен летен десерт со колачиња, овошје и фил кој се топи во уста е секогаш пожелен во топлите денови, а овој се подготвува веднаш после работа
Сладолед торта со колачиња, малини и шлаг
Што се однесува до слатките за лето , правиме мала пауза од неодоливите колачи и колачи со печена кора од бисквити и се враќаме на едноставни и практични решенија за кои не е потребна рерна.
Колачите со сладолед се одлично решение на ова поле бидејќи кората е всушност бисквит, во случајов пандишпан , а се што ви треба е да ги наредите на дното од калапот и да додадете неколку состојки за вкусен и вкусен ладен десерт. .
Тие освежуваат, засладуваат и изгледаат многу убаво, а денес ви претставуваме интересен рецепт со малини.
Компоненти:
200 гр пандишпан колачиња
1 портокал
250 гр замрзнати малини
90 гр шеќер
30 гр густина
150 гр рикота сирење
50 гр шеќер во прав
150 мл слатка павлака
15 какао во прав
50 гр млечна чоколада
Подготовка:
На дното од калапот наредете ред колачиња .
Исцедете го портокалот , па премачкајте ги бисквитите со неговиот сок.
Малините сипете ги во тавче , посипете ги со шеќер и сируп , добро измешајте и загрејте додека не зовријат додека мешате.
Со ова прелијте ги бисквитите, па ставете уште еден ред бисквити кои исто така ќе ги намачкате со сок од портокал .
Во сад измешајте ги сирењето и шеќерот во прав , убаво измешајте, па прелијте со слатката павлака и матете со миксер додека не се згусне. Додадете какао и измешајте.
Овој фил премачкајте го преку пандишпанот и измазнете го.
Се ренда млечното чоколадо и се става во фрижидер да се стегне.
Погледнете како да ја направите оваа лесна торта со сладолед:
фото: Cookrate – Cakes, Youtube Printscreen