Сакате БРУСКЕТИ, ќе ви се допаднат: Наједноставниот рецепт
Идеален за појадок и вечера, но и како вкусен оброк доколку додадете парче пршута, малку сирење и чери домати.
Италијанската кујна е богата со бројни вкусни специјалитети, а покрај пицата и шпагетите, брускетата е едно од омилените јадења во целиот свет. Освен што брзо се подготвува, брускетата може да се направи и на многу различни начини.
Сепак, постои еден рецепт кој не е толку обичен, а кој е многу вкусен. Тоа се брускети од леб , а се и многу украсни.
Доколку сакате да го пробате овој нов специјалитет, ви го пренесуваме рецептот, а вие пробајте го и уживајте во вкусот кој ќе стане толку омилен што ќе го правите секој ден.
Компоненти :
1 багет леб
2/3 чаша маслиново масло
3-4 чешниња лук
2-3 гранчиња магдонос
малку сол
малку мелен пипер
Подготовка :
Исечете ја багетата на кришки и три од нив „нанижете“ на стапче за скара.
Комбинирајте маслиново масло со мелениот лук, сечканиот магдонос и други зачини. Со ова премачкајте ги кришките леб од багет.
Се пече на умерено загреан грил тавче од двете страни околу 2-3 минути.
Послужете топло со зеленчук или месо на скара.