Меко и миризливо задоволство, дури и следниот ден.
Состојки:
- 500 гр брашно + прстофат сол
- 1/2 лажичка прашок за пециво
- 400 гр путер
- 250 гр шеќер
- 2 кесички ванилин шеќер
- 1/2 кесичка прашок за пудинг од ванила
- 6 јајца
Подготовка:
Во поголем сад измешајте ги брашното, прашокот за пециво, шеќерот, ванилиниот шеќер и пудингот.
Растопете го путерот и кога ќе се олади измешајте го со изматените јајца.
Оваа смеса лесно истурете ја во смесата со брашно и мешајте со дрвена лажица додека не се добие фина мазна смеса. Покријте сè и оставете да отстои неколку часа.
Смесата се пече во машина за вафли.
Посипете со чоколадо, посипете со шеќер во прав или декорирајте по желба.