Дома Твој готвач Прелив за пита што го користат пекарите: ќе биде крцкава и мека...

Прелив за пита што го користат пекарите: ќе биде крцкава и мека во исто време

13
0

Прелив за пита што го користат пекарите: ќе биде крцкава и мека во исто време

Сите ќе ве прашаат која е тајната на подготовката

Секоја домаќинка знае колку е важен преливот при подготовка на пита. Тајната на вкусната пита се крие во нејзиниот прелив, а во продолжение ви пренесуваме рецепт за прелив што го користат пекарите и кој сигурно ќе ја направи помека и посочна.

Состојки:

8 лажици брашно

1 сув квасец

2 чаши млеко

1 шолја масло

сол или шеќер (во зависност од тоа дали правите слатка или солена пита)

Подготовка:

Кога правите пити од готови кори, солени или слатки, секоја кора премачкајте ја со овој прелив, па наполнете ја на вообичаен начин.

Прелијте го остатокот од преливот врз питата и оставете ја да отстои час и половина пред да ја печете.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име