Дома Твој готвач Посна торта од морков

Посна торта од морков

2279
0

Печивата без јајца се особено популарни за време на постот или диета која ја исклучува употребата на оваа состојка. И ако не знаете како да направите сè како што треба во овој случај, ќе ви кажеме детално како да создадете исклучително вкусна посна торта од морков.

Состојки :

145 грама брашно;
145 грама излупени моркови;
чаша шеќер;
половина пакетче прашок за пециво;
ванила;
малку сол;
четири лажици масло (рафинирано).

Чекор по чекор рецепт за посна пита со морков

Чекор 1:

Излупете ги морковите (свежи и сочни). Измијте. Ситно изрендајте ги на ситната страна на рендето.

Чекор 2:

Измешајте фин шеќер со рафинирано масло. Добро измешајте со помош на жица за матење.

Чекор 3:

Додадете ги морковите. Покрај тоа, просејте пченично (бело) брашно. Додадете прашок за пециво и ванила.

Чекор 4:

Повторно измешајте со шпатула.

Чекор 5:

Истурете ја смесата во тркалезен калап премачкан со масло или хартија за печење

Чекор 6:

Истурете го густото тесто од морков внатре. Преместете се во рерната.

Чекор 7:

Поставете го индикаторот за температура на 185 степени. Печете посна торта од морков 35-37 минути.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име