Печурките полнети со сирење се вистинско кулинарско чудо.
Состојки:
- 12 големи печурки
- 20 гр путер
- 100 гр сирење
- 1 чешне лук
- 1 лажичка магдонос
- сол, бибер
- 80 гр рендан кашкавал
- 1 лажица лебни трошки
- 1 лажица рендан пармезан и малку повеќе магдонос
Подготовка:
Исчистете ги, измијте ги и исушете ги шампињите. Одделете ги стебленцата и исечкајте ги ситно, па
пропржете ги со путерот.
Оставете неколку минути да се изладат, а потоа додадете ги, сирењето, сецкан лук, магдонос, бибер, сол и ренданиот кашкавал. Измешајте сè добро.
Калапот за мафини премачкајте го со масло.
Наполнете ги шампињоните во смесата и ставете ги во калапот за мафини. Подгответе мешавина од лебни трошки, магдонос и пармезан, а потоа посипете ги со мешавината најгоре
Печете околу 20 минути во рерна загреана на 180 степени.
Добар апетит!