Тие се користат за осветлување и малку бакарни рефлексии на вашата коса.
Време е за костени ! Има и такви кои едноставно сакаат печени или варени , но и такви кои сакаат да пробаат серија рецепти со костени.
Сепак, не секој знае дека кората од костен може повторно да се користи . Како? На пример, да се подготви препарат што се нанесува на кафена коса .
Овој „ бабински лек “ всушност служи за да ја осветли косата и да и даде на вашата коса малку бакарен сјај .
Подготовката е многу едноставна и трае половина час .
Земете околу петнаесет кори од костени и потопете ги во тенџере со околу литар и половина вода.
Оставете да зовријат и оставете ги да се варат околу 3 минути на тивок оган. Ќе забележите дека водата ќе стане темно кафеава .
Сега филтрирајте ја со цедалка и почекајте да стане млака пред да ја нанесете на косата како плакнење после шампон .
Ако сакате, можете да користите распрскувач .
Се разбира, ова не е вистинска боја , но ќе видите дека ќе ви помогне да ја интензивирате кафената коса , давајќи ѝ малку бакарен ефект .