Дома Твој готвач Заборавете на руската салата, ова е 100 пати подобро: Рецепт за солена...

Заборавете на руската салата, ова е 100 пати подобро: Рецепт за солена торта WHITE PRINCE кој нема конкуренција

389
0

Заборавете на руската салата, ова е 100 пати подобро: Рецепт за солена торта WHITE PRINCE кој нема конкуренција

Откако ќе го пробате овој солен специјалитет, нема да помине ниту еден празник без него

За совршена солена торта потребно е да одвоите малку повеќе време, но и вкусни состојки кои ќе бидат комбинација за паметење. Кремаста, идеална за прослави и други празници, солената торта White Prince нема конкуренција.

Руската салата беше кралица до сега, а сега е заменета со најубавата солена торта, која брзо се подготвува и има толку добар вкус што сите ќе ве прашаат за рецептот.

Еве што ви треба за оваа кремаста кралица.

Состојки:

500 гр компири

5 јајца

2 глави кромид

300 гр пилешки гради

претходно варете ги пилешките гради во солена вода

6 кисели краставички

200 гр сирење

300 гр мајонез

и повеќе:

малку црн ким

1 лажичка шеќер

1 половина лажичка сол

3 лажички оцет

200 мл топла вода

Подготовка :

Кромидот ситно се сечка, па се додава една лажичка шеќер, половина лажичка сол, 3 лажички оцет и се се прелива со 2 дл топла вода, се меша и се остава да отстои 20 минути.

Белото месо ситно исечкајте го. Истурете мајонез во месото и измешајте.

Компирите сварете ги, па изрендајте ги на поголем ренде. Истурете го во садот во кој ќе ја правите тортата, таа е основата.

Над компирите поминува малку мајонез, а над мајонезот ситно сечкани краставици. Следниот слој е пилешкото, па кромидот и повторно малку мајонез врз него. Згора на тоа повторно оди слој ситно сечкани краставици. Повторно нанесете мајонез над краставицата.

Следно што ви треба се варени јајца. Излупете ги и извадете ја жолчката, па изрендајте ги како следен слој, а над нив слој мајонез. Врз колачот наредете околу 200 грама тврдо сирење. Згора на тоа повторно малку мајонез и белка одозгора. За декорација можете да посипете црн ким. Оставете го во фрижидер и уживајте.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име