Вистински декикатес…Намаз од туна со додавање на лут ајвар. Можете да го подготвите и во лута и во неутрална форма, со или без додавање лут ајвар.
Состојки:
- 1 конзерва туна на парчиња
- 2 лажички павлака
- 3 лажички лут ајвар
- 2 лажички магдонос
- 1 лажичка сок од лимон
- 2 лажички кромид
- бибер, сол
Подготовка:
Добро исцедете ја туната и издробете ја на многу ситни парчиња.
Додадете магдонос, сок од лимон и ситно сечкан кромид.
Потоа додадете павлака, лутиот ајвар и бибер и сето убаво измешајте.
Покријте и ставете го во фрижидер 30 минути.
Послужете ладно на тост леб.
Добар апетит!