ДЕСЕРТ СО КОЈ РАСТЕЛЕ ГЕНЕРАЦИИ: Го обожаваше цела Југославија, а многу лесно се подготвува
Ова се сите правила што треба да ги следите при подготовката.
Неопходно е:
4 јајца
кора од лимон
2 лажици шеќер
ванилин шеќер, 1 литар млеко
8 лажици гриз
Подготовка:
Јајцата се матат со шеќер, се додава гризот и сето нежно се меша со миксер. Плехот премачкајте го со масло и посипете го со брашно. Истурете го тестото во тавата и израмнете го. Печете 20 минути на 200 степени C
Истурете млеко во тенџере, додадете кора од лимон и ванилин шеќер, како и шеќер по желба, нека зоврие, па штом ќе се испече кохот нежно прелијте.
Оставете да се излади и впие. Кохот е добра кога стои исправено и малку млеко истекува во чинијата кога ќе се исече коцката. Ако ви се допаѓа таквата коцка кох, браво, научивте како да направите кох. Уживајте.