Дома Твој готвач Вкусни пилешки копани со лимон и мајчина душица

Вкусни пилешки копани со лимон и мајчина душица

1493
0

Откако ќе го откриете овој брз и лесен рецепт, никогаш повеќе нема да ги потценувате копаните и ќе ви станат омилен ручек.

Не мора да имате речиси никакво кулинарско знаење, само добро зачинете го пилешкото и ставете го во тава за печење. Доколку сакате крцкава кожа, важно е лесно да ги испечете и да не ги вртите непотребно.

Предлагаме да ги послужите со потпечена брокула.

Состојки:

6 копани (можете да го користите и над копанот)
1 лимон
5 гранчиња свежа мајчина душица
маслиново масло
сол
бибер


Подготовка:

Пилешките копани намачкајте ги со маслиново масло и зачинете со бибер и сол.
Наредете ги на тавата со кора надолу и дури потоа загрејте ја рерната. Оставете ги да се печат околу 30 минути.
Кога кожата ќе стане крцкава, превртете ги и во тавата додајте тенки парчиња лимон и гранчиња мајчина душица. Ставете ја тавата во рерна загреана на 200 степени .
Печете ги уште 20 минути и послужете ги веднаш.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име