Нема да можете да им одолеете!
Состојки:
1.5 кг свинско ребра
15 гр сол
200 гр BBQ сос (скара сос)
100 гр кечап
10 гр мед
20 гр сенф
1 лута црвена пиперка
2 гр гранули лук
5 гр мајчина душица
1 гр црвен пипер
Подготовка:
Посолете ги ребрата, ставете ги во сад за печење, покријте ги со алуминиумска фолија, печете два часа на 100° C. За маринадата, измешајте ги со сосот BBQ, кечапот, медот и сенфот, додадете ги гранулите лук, ситно сечканата лута пиперка и мајчината душица.
Отстранете ја фолијата, оставете го месото малку да се излади, премачкајте со маринадата. Вратете ја во рерна, печете под горниот грејач до саканата боја. Пред сервирање, зачинете со бибер и украсете со гранчиња свежа мајчина душица.