Дома Твој готвач Брза торта со јаболка за која не ви треба ни миксер

Брза торта со јаболка за која не ви треба ни миксер

18
0

Брза торта со јаболка за која не ви треба ни миксер

Доколку сакате јаболка и правење вкусни колачи за кои не ви треба многу време, тогаш брзата торта со јаболка на Наташа Пралица е идеална за вас.

Покрај тоа што е брза, правењето на оваа торта е толку едноставно што не треба ни да го вклучите миксерот. Еве го рецептот.

Состојки за брза торта со јаболка:

ТЕСТО:

200 грама брашно

180 грама шеќер

200 грама гриз

1 прашок за пециво

ПОЛНЕЊЕ:

1 кг рендани јаболка

2 ванилин шеќер

1 лажичка цимет

ОБЛЕКУВАЊЕ:

100 мл масло

250 мл млеко

1 јајце

ДЕКОРАЦИЈА:

3 шлаг од кесичка

млеко

цимет за посипување

ПОДГОТОВКА:

Прашокот за пециво измешајте го со брашното и додадете го во садот. Продолжете да додавате шеќер и гриз и измешајте сè заедно со жица за матење или процесор за храна.

Одделно измешајте јаболка со ванилин шеќер и цимет.

За преливот измешајте ги со жица маслото, млекото и јајцето.

Подмачкајте и набрашнете го калап за печење со димензии 21 x 36 cm.

Во калапот ставете една третина од сувите состојки.

Продолжете со дистрибуција на третина од ренданите јаболка.

Половина од преостанатите суви состојки премачкајте ги врз јаболката.

Половина од преостанатите рендани јаболка распоредете ги во садот за печење.

Остатокот од сувите состојки премачкајте ги со лажица.

Со преостанатите јаболка премачкајте ги сувите состојки.

Подготвениот прелив прелијте го преку површината.

Колачот се пече во загреана рерна на 180 степени околу 1 час.

Кога колачот ќе се олади премачкајте го со шлагот кој сте го подготвиле според упатството на кесичката. На крајот можете да го посипете со цимет.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име