Ручек за вистински гурмани.
Состојки:
- 2 пилешки батаци без коски
- 2 подебели листови кашкавал
- 2 подолги парчиња сланина
- зачини по желба
- сол
Подготовка:
Батаните се толчат малку со толчник за месо, се посолуваат и се додаваат зачините.
Врз месото ставете подебело парче кашкавал, а преку него парче сланина.
Свиткајте го месото во ролат и прицврстете го со чепкалка за заби. Постапката повторете ја со друга батак.
Ставете го месото во плех обложен со хартија за печење и покријте го со алуминиумска фолија.
Се пече на 220 степени првиот половина час.
Потоа извадете ја фолијата и печете уште 25 минути за да добиете убава кора.
Послужете топло.
Добар апетит!