Дома Твој готвач Рецепт: Леб полнет со сирење и лук

Рецепт: Леб полнет со сирење и лук

2004
0

Рецепт: Леб полнет со сирење и лук

Одличен начин да го искористите стариот леб.

Состојки:

  • 1 помал леб
  • 200 гр рендана гауда
  • 150 гр фета сирење
  • 60 гр путер
  • 2 чешниња лук
  • 1 пиперка
  • сечкан магдонос

Подготовка:

Оставете го путерот да омекне, па измешајте го со изгмечениоѕ лук и магдоносот. Завиткајте го во фолија и ставете го во фрижидер да се стегне.

Лебот се сече по должина неколку пати, но не до крај, па се сече ширината за да се добијат коцки.

Измешајте рендано сирење и рендана фета со ситно сечканата пиперка.

Наполнете ги парчињата леб со парчиња путер и подготвен фил од сирење.

Лебот се става во плех, се покрива со фолија и се пече околу 15 минути во загреана рерна на 180 степени.

Отстранете ја фолијата и печете уште 10 минути.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име