Тестирајте ги вашите кулинарски вештини и обидете се да го користите овој едноставен рецепт за да го направите многу добро познатото задоволство за сите – Рафаело.
Состојки:
Половина литар млеко,
15 лажици шеќер,
10 лажици густин,
250 гр путер,
200 гр кокос,
2 кесички ванилин шеќер,
200 гр печени лешници,
100 гр кокосово брашно,
Подготовка:
Измешајте го густинот, шеќерот и шеќерот во прав за да добиете мешавина слична на пудинг. Во меѓувреме, загрејте го млекото на 100 степени на тивок оган. Потоа додадете ја мешавината од густинот и шеќерот во загреаното млеко, варете со мешање додека не добиете густ крем, кој потоа ќе го изладите.
Кога смесата ќе се олади, додадете го путерот и кокосот (200 гр) и измешајте сè добро. Со влажни раце, обликувајте ја смесата во топчиња, а внатре ставете по еден лешник. На крај исперпелајте ги топчињата во кокос.
Ставете ги топчињата Рафаело во фрижидер да се оладат, а потоа уживајте во вкусот.
Прекрасна страница со позитивни и корисни објави
Благодариме.