Дома Твој готвач Пекарите откриваат: Овие три состојки ќе го одржат пецивото меко, свежо и...

Пекарите откриваат: Овие три состојки ќе го одржат пецивото меко, свежо и вкусно дури и следниот ден

1194
0

Трикови вредни злато…


Иако многумина го сакаат тестото, многу домаќинки избегнуваат да го прават, бидејќи освен што бара труд, потребно е и одредено време. Оној што ќе реши да го подготви тестото , најчесто прави поголема количина, а се, секако, за да добие што повеќе печива.

И тогаш се случува пецивото да се остави за наредниот ден, па често да застари. За среќа, постојат трикови кои ќе го спречат тоа да се случи и благодарение на кои пецивото што ќе го подготвите ќе остане свежо, меко и вкусно следниот ден.

Професионалните пекари откриваат кои три состојки ќе помогнат во тоа.

Скроб
Одлични резултати ќе постигнете и со многу мала количина на скроб, бидејќи со негова помош пецивото долго ќе остане меко. Најдобро би било да користите пченичен скроб.


Минерална вода
За пецивото да остане свежо и меко со денови, а во исто време да биде густо, во тестото додајте кисела вода. Ќе биде сосема доволно да вметнете половина чаша.


Масло
Дури и мала количина на масло може значително да го подобри квалитетот на печива , а малку луѓе знаат за тоа.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име