Оваа брза торта Нутела е толку богата, кремаста и едноставно ултра вкусна! Може да биде идеален десерт, кој совршено одговара со шолја кафе. Потребни се само 10 минути за да се направи!
Состојки
300-350 гр колачиња со чоколадни подлоги
млеко за да ги натопи бисквитите
300 мл слатка павлака
70 гр шеќер во прав
200 гр Нутела
100 гр ситно сецкани лешници
Подготовка:
Во сад измешајте шеќер во прав и слатка павлака.
Натопете ги колачињата во млеко и ставете го во плех за печење како основа.
Намачкајте слој од смеса од слатка павлака и слој од Нутела (ако сакате Нутела да биде повеќе течна, можете да ја ставите во микробранова печка 10 секунди).
Наредете уште еден слој бисквити и мешавина од сладок крем и повторете ги слоевите додека не стигне до работ на плехот за печење.
На крај украсете со Нутела и посипете ги со мелени лешници.
Оставете во замрзнувач 15 минути и извадете го од калапот, украсете ги рабовите со останатите лешници. Се сече на парчиња и се сервира.