Додадете ја оваа тајна состојка во кисела зелка: ќе ја забрзате киселоста, ќе спречите расипување и ќе биде повкусна
Една храна го спречува расипувањето и го подобрува вкусот на кисела зелка
Киселата зелка е наречена „суперхрана“ затоа што е богата со бројни витамини, особено витамин Ц. Покрај тоа, содржи и витамини А1, Б1, Б2, Б3, Б6, Б12, К и Е. Освен тоа, богата е и со минерали како што се калциум, фосфор, калиум, магнезиум, железо.
Ако киселите зелка дома , многу е корисно да знаете која храна може да го подобри нејзиниот вкус и да спречи нејзино расипување. Се работи за рен. Ренот може да го забрза процесот на скиселување, да спречи расипување и да го подобри вкусот на кисела зелка.
Можете да додадете една шака пченка доколку сакате киселата зелка да добие златно жолта боја. Љубителите на зачинети вкусови можат да додадат лута пиперка. Ловоровите лисја се исто така добра идеја.