Дома Твој готвач Брза, едноставна и сочна: Пита со јаболка со тесто без месење

Брза, едноставна и сочна: Пита со јаболка со тесто без месење

3991
0


Доколку сакате брза пита која успева 100%, направете ја според рецептот подолу

Има ли нешто поубаво од мирисот на топла пита со јаболка во есен? За да подготвите еден од овие, не мора да бидете мајстор за колачи, само треба да го најдете вистинскиот рецепт, а ние го имаме. Користејќи го овој рецепт, ќе ја испечете наједноставната пита со јаболка која е исклучително сочна и вкусна и се топи во устата.


Рецептот е наменет за сите кои се плашат од тесто, а особено за оние кои бегаат од ронливо тесто. Тестото за оваа торта не го месете, само изматете го и истурете го во тавата. Но, за да не го одложиме воведот, во продолжение прочитајте како да ја направите наједноставната пита со јаболка и да внесете магија во есента.


Состојки:

Бисквит

три јајца
чаша (од два dcl) шеќер (можете да користите помалку)
1,5 dcl масло
два dcl млеко
две чаши брашно
прашок за пециво
една лажичка арома на ванила
какао во прав

Полнење

четири или пет јаболка
три лажици шеќер
ванилин шеќер
една лажичка цимет

Постапка:

Излупете ги и изрендајте ги јаболката, а потоа додадете три лажици шеќер (или повеќе ако се кисели), цимет и ванилин шеќер.Јајцата се матат со шеќер и постепено се додаваат брашното, маслото, прашокот за пециво, аромата на ванила и млекото. Мешајте додека не се соединат состојките. Половина од смесата истурете ја во плех обложен со хартија за печење и ставете ја во рерна загреана на 180 степени целзиусови десет минути.

Потоа извадете го пандишпанот од рерна, рамномерно распоредете ги јаболката и рамномерно истурете го остатокот од смесата со пандишпан (во останатиот дел можете да измешате една лажичка какао во прав и ќе добиете двобојна торта со побогат вкус). Вратете се во рерна и печете уште 30 минути. Откако питата е готова, оставете ја да се излади, посипете со шеќер во прав и исечете ја на коцки.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име