Дома Твој готвач Берлински црн дроб (рецепт)

Берлински црн дроб (рецепт)

1114
0

Ова е највкусниот и најлесниот начин на подготовка на црн дроб…

700 гр телешки црн дроб
2 лажици брашно
кромид
2 големи кисели јаболка
китка магдонос
100 гр путер
сол
бибер

Исчистете го телешкиот црн дроб од вените. Исечете го на подебели кришки, филе и превртете го во брашно.

Излупете го кромидот и исечете го на тенки парчиња.

Јаболката измијте ги и излупете ги, исечете ја средината и исечете ги на тенки парчиња.

Измијте го, исушете го и ситно исечкајте го магдоносот.

Загрејте го путерот и испржете ги парчињата црн дроб од двете страни, но така да остане розев во средината.

Потоа извадете ги, ставете ги на загреан плех и ставете ги на топло место.

Пржете ги парчињата јаболка во маснотии околу 3 минути, а потоа ставете ги на парчињата црн дроб.

Пржете го кромидот дури да потемне, а потоа ставете го на парчиња црн дроб. Посипете со магдонос. Зачинете со сол и бибер.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име