Дома Твој готвач Без КОНЗЕРВАНСИ се приготвува ВЕДНАШ: Кисело цвекло во тегла ќе стане вашата...

Без КОНЗЕРВАНСИ се приготвува ВЕДНАШ: Кисело цвекло во тегла ќе стане вашата омилена зимска салата (РЕЦЕПТ)

1915
0

Без КОНЗЕРВАНСИ се приготвува ВЕДНАШ: Кисела цвекло во тегла ќе стане вашата омилена зимска салата (РЕЦЕПТ)

Погледнете го најдобриот начин за киселО цвекло за зимата.

Подготовката на зимска салата не мора да биде комплицирана.

Иако многумина не го сакаат неговиот „земјен“ вкус, па тешко се одлучуваат да го јадат иако знаат дека е премногу здраво, киселото цвекло која се подготвува како зимска салата е на врвот на листата на омилени салати во текот на зимата.

Еве како можете да го направите брзо и лесно и без дополнителни конзерванси:


Компоненти:

5 кг цвекло
0,7 l алкохолен оцет
2,5 l вода
3 лажици сол
6 лажици шеќер
една лажичка зрна бибер
една лажичка ким

Подготовка:

Цвеклото измијте го, но не лупете го. Гответе го додека не може лесно да влезе вилушка во него.

Потоа исцедете го, изладете го малку, излупете го, исечете го на тенки прстени и ставете го во тегли.

Во тенџере зовријте ја водата, оцетот и другите состојки , а потоа жешката течност прелијте ја врз цвеклото.

Затворете ги теглите, па покријте ги и оставете ги што побавно да се изладат.

Чувајте ги на темно и ладно место.

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име